Friday, May 9, 2014

Vitamin B Complex Shaklee Manfaat dan Kelebihannya Pengganti Ubat Tahan Sakit

Keistimewaan Shaklee B Complex & Cara Memilih B Complex Yang Terbaik

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B Complex setiap hari.B Complex Shaklee Untuk Apa & Manfaat Utamanya?

☑ Menukar  makanan kepada tenaga - B Complex dapat bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan / kelesuan.
 Melawan tekanan - Vitamin ini dapat memastikan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
 Membantu tumbesaran - Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. B Complex juga dapat membina DNA dan sel-sel baru serta kurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
 Rambut beruban dan gugur - Membaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
 Baik untuk mata - vitamin ini juga dapat mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian / fokus.
 Mencegah anemia - B Complex membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merndahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
☑ Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
☑ Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.
☑ Detoksifikasi - B Complex membantu meredakan alahan.


Bagaimana Caranya Memilih B Complex Yang Betul?

1.  Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama).

2.  Harus mengandungi 100%  RDA untuk asid folik dan biotin.

3.  Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.

4.  Elakkan pengambilan B Complex yang menawarkan rumusan larut air (sustain release).

Pilihan yang tepat adalah memilih B Complex Shaklee kerana Shaklee telah terbukti berkesan, selamat dan semulajadi.Harga Retail : RM53.75
Kandungan 120biji sebotol
Diambil 1 biji sehari tahan untuk 4 bulan.

Berminat? nak order?
 sms/whatsapp/wechat/telegram 012-9760024 Nor Hayati Ramli atau,
 pm di facebook fb fanpage atau,

terima kasih..


Post a Comment