Thursday, June 11, 2015

Wrist Electronic Blood Preasure Monitor Maxtop

Demi kesihatan anda!
Kini anda boleh memeriksa tekanan darah anda di rumah sahaja menggunakan Wrist Electronic Blood Pressure Monitor.
Bukan sahaja mudah untuk digunakan, Wrist Blood Pressure juga boleh diguna di mana-mana sahaja anda berada.
Malah, Maxtop Wrist Electronic Blood Pressure ini sesuai untuk digunakan buat semua peringkat umur!


Spesifikasi:
 
  • Bahan: Plastik
  • Dimensi kotak: 8 x 10.5 x 9.5 cm
  • Kaedah pengukuran : Oscillometric Measurement
  • Paparan bacaan : LCD - Digital
  • Simpanan : 30 bacaan
  • Jenis bateri: 2 bateri 1.5V AAA (tidak termasuk)
  • Saiz pergelangan tangan : 13.5 ke 19.5 cm


Ciri-ciri:
●    Bertindak secara automatik pada pergelangan tangan anda untuk mengukur tahap jantung dan memberikan bacaan tepat setiap masa digunakan
●    Digunakan pada pergelangan tangan untuk memeriksa tekanan darah
●    Skrin LCD yang lebar
●    Boleh menyimpan sehingga 30 memori bacaan
●    Indikator klasifikasi WHO
●    Kecil dan mudah dibawa kemana sahaja


Harga RM120 termasuk penghantaran bagi Semenanjung Malaysia, tambah RM10 untuk Sabah/Sarawak
Berminat Wassap ke 012-9760024

Sunday, March 1, 2015

Kenali Punca Demam Denggi

Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti.

Terdapat 4 jenis virus yang boleh menyebabkan demam denggi iaitu DEN 1, DEN 2, DEN 3 dan DEN 4.

bahaya demam denggi


Jangkitan oleh salah satu jenis virus akan memberikan imuniti terhadap virus jenis itu sahaja. Jika individu tinggal di kawasan jangkitan denggi, mereka boleh dijangkiti lebih dari sekali seumur hidupnya.

Untuk makluman anda lebih daripada 100 negara Asia Selatan, Asia Tenggara, Afrika, Amerika Timur Mediteranean dan Pasifik Barat mengalami masalah demam denggi.

Tanda dan Gejala Demam Denggi

  • Muntah dan kurang selera makan.
  • Kebiasaanya demam akan terjadi pada hari ketiga hingga keempat belas selepas digigit oleh nyamuk yang dijangkiti, kebiasaanya di antara 4 hingga 7 hari.
  • Demam yang kuat dan mengejut, sakit kepala yang teruk, sakit pada bahagian belakang mata serta otot-otot sendi.
  • Demam yang kuat suhu mencecah hingga 40 - 41 C dan selalunya akan berlarutan selama 2 hingga 7 hari. Ia boleh menyebabkan serangan sawan terhadap kanak-kanak yang di bawah umur 6 tahun.
  • Ruam merah di kulit boleh terjadi kebiasaanya pada hari ketiga dan keempat selepas demam.

Rawatan Demam Denggi

  • Pesakit hendaklah segera berjumpa dengan doktor kerana tiada ubat yang khusus untuk merawat demam denggi.
  • Banyakkan rehat dan minum air masak secukupnya. Paracetamol boleh diambil untuk menurunkan demam dan mengurangkan kesakitan.
  • Elakkan daripada ubat aspirin bagi kanak-kanak di bawah umur 12 tahun.
  • Mandi jerlum iaitu sentiasa basahkan anggota badan untuk turunkan suhu.

Saranan Oleh Pakar Nutrisi Shaklee. Apa Yang Perlu Kita Buat Jika Diserang Denggi?




Di sini juga saya kongsikan kepada anda  4 Tips Alternatif Penjagaan Pesakit Demam Denggi

1)  Pastikan pesakit minum air masak dalam kuantiti yang banyak sekurang-kurangnya 3 liter sehari.


2)  Reneh sup ketam dan beri kepada pesakit untuk di makan dan pastikan pesakit menghirup sup ketam dalam kuantiti yang perlu.


3)  Jus daun betik sangat berkesan dan dikatakan amat mujarab untuk pesakit demam denggi. Cara membuat jus ini, ambil sedikit daun betik matang tumbuk sehingga lumat dan dapatkan jusnya. Berikan satu teh jus daun betik kepada pesakit. Selain itu boleh juga amalkan jus kiwi, jus pegaga, jus jambu merah dan jus kurma.


4)  Tembikai merah juga sangat disyorkan oleh pesakit denggi. Ia boleh dimakan begitu sahaja atau dibuat jus untu diminum. Tugas utama pengambilan jus adalah untuk menggantikan cecair yang kurang di dalam tubuh dan untuk menyejukkan badan.


Anda boleh perhatikan di sini bahawa rawatan demam denggi memerlukan pengambilan air dalam kuantiti yang banyak. Ada juga yang menggalakkan minum minuman air isotonik tetapi adakah anda tahu bahawa minuman tersebut mengandungi kadar gula yang tinggi dan bergas.

Minuman istonik sesuai untuk yang bersukan kerana gula boleh bertukar kepada tenaga tetapi bagi pesakit demam denggi yang hanya berbaring dan tidak menggunakan tenaga bagaimana pula?


Bagaimana Suplemen Tambahan Shaklee Bantu Pesakit Demam Denggi Meningkatkan Kesihatan?

Pakar Nutrisi Shaklee, Pn. Sarah telah mencadangkan 4 jenis suplemen Shaklee yang boleh diambil oleh pesakit demam denggi bagi membantu meningkatkan semula kesihatan pesakit ke tahap yang lebih baik. Suplemen tersebut adalah :


1. PERFORMANCE DRINK


Performance Drink telah terbukti dengan ujian klinikal yang bertindak seperti minuman isotonik yang bebas karbonat  dan kurang gula.

Performance Drink Shaklee dapat membantu pesakit denggi  mengimbangi kandungan elektrolit dalam tubuh bagi mengelakkan dehidrasi.

Pesakit denggi mengalami demam pada suhu yang sangat tinggi akan menyebabkan kehilangan cecair yang banyak di dalam badan. Dengan pengambilan Performance Drink ini setiap hari ia akan dapat membantu tubuh pesakit daripada kehilangan cecair.




2. NUTRIFERON


Penemuan terhebat dalam bidang immunologi hasil kajian Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Nutriferon bertindak sebagai "immune booster" meningkatkan tahap imunisasi seawal 3 hari dalam tubuh bagi melawan penyakit. Pengambilan Nutriferon sangat disyorkan kepada pesakit denggi.

Nutriferon dipatenkan eksklusif untuk Shaklee ianya tidak dijual di kedai biasa hanya terdapat di Shaklee. Satu-satunye interferon semulajadi didunia, selamat dan berkesan.

Sekiranya anda selalu mengalami masalah seperti demam, sering selesema, alahan, asma dan lemah antibodi atau anda kerap out sation ke luar negara, pengambilan Nutriferon sangat disyorkan bagi meningkatkan imunisasi dan meningkatkan daya tahan melawan penyakit. 



3. VITAMIN C




Fungsi Vitamin C kepada pesakit demam denggi adalah untuk meningkatkan sistem imun dalam tubuh badan pesakit. Sekiranya badan kita mempunyai cukup keperluan Vitamin C setiap hari maka penghasilan sel darah merah dapat dipertingkatkan lagi.

Sel darah merah bertambah dan ia dapat membantu membunuh virus serta mengelakkan daripada terjadinya simptom yang lebih teruk iaitu denggi berdarah.  




4. ESP                                                                                                                                                          


ESP adalah minuman berprotein tinggi. Pesakit denggi sangat memerlukan protein yang dapat memberikan tenaga kepada tubuh pesakit. 

Semasa pesakit mengalami derita demam denggi terlalu banyak vitamin, mineral dan cecair yang hilang dari tubuh badan. Justeru pengambilan ESP dapat membantu pesakit menyimpan semula semua vitamin yang diambil untuk kesihatan tubuh. ESP berfungsi untuk memperbaiki sel dalam tubuh pesakit.

Apabila tubuh anda mempunyai sel yang sihat secara tidak langsung sel tersebut dapat menyerap dengan lebih baik vitamin yang diambil oleh anda.



Mencegah Denggi Lebih Baik Daripada Merawat! Langkah Pencegahan Denggi.

  • Elakkan gigitan nyamuk dengan menggunakan ubat nyamuk atau gunakan kelambu semasa tidur.
  • Elakkan melakukan aktiviti semasa nyamuk aktif menggigit pada waktu 5.30 pagi hingga 8.00 pagi dan 5.30 petang hingga 8.00 malam.
  • Menghapuskan tempat pembiakan nyamuk di dalam dan di sekeliling rumah.

Sama-sama kita bertindak dan bekerjasama dalam memerangi denggi kerana penyakit denggi boleh membawa maut tidak mengenal usia.

Sekiranya anda berminat dengan suplemen Shaklee untuk pesakit denggi anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi terbaik.

Hubungi saya,

Daud Mohamad / Nor Hayati Ramli 
Call / Whatsapp 012 - 9760024
amrjemi@gmail.com

Monday, February 23, 2015

Nak Berniaga Takde Meja, Kalau Ada Pun Yang Besar Tak Muat Masuk Kereta

Meja Mudah Lipat Folding Table

Bismillah

Susahnya bila nak berniaga tiada meja. Kalau ada pun besar. Tak muat nak masuk kereta dengan barang yang banyak lagi.

Alhamdulillah kini anda tak perlu risau lagi.

Saya bantu anda untuk mudahkan perniagaan berjalan lancar dengan Meja Mudah Lipat ni.
Sesuai untuk mereka yang malas nak bawa keluar masuk dan angkut meja bila nak berniaga. Dengan Meja Mudah Lipat ni anda boleh simpan sahaja didalam kereta.

Permintaan untuk meja lipat ni memang menggalakkan sejak saya perkenalkan.
Sekali post di group facebook Terbaik E-Store lebih kurang 1000 orang yang nak Meja Mudah Lipat ni.




Meja Mudah Lipat ni ada 3 size anda boleh pilih nak yang mana bergantung pada perniagaan yang anda jalankan.


Meja Mudah Lipat Size 90cm X 60cm


Size 1 90cm panjang X 60cm lebar sesuai untuk peniaga yang nak display barang tak banyak, bukak kaunter kecil dan boleh juga guna untuk study. Meja size ni paling laku. Saya sendiri guna untuk buka booth jual produk Shaklee saya. Harganya Rm190 termasuk penghantaran.



Meja Mudah Lipat 120cm X 60cm


Meja Mudah Lipat Size 120cm X 60cm Warna Merah

Size 2 120cm panjang X 60cm lebar. Meja yang ni sesuai sangat untuk agen insurans buka kaunter letak 4 kerusi. Kalau nak buat seminar sesuai meja ni. Habis je seminar boleh lipat meja dan simpan semula. Harga untuk meja ni hanya Rm220 sahaja termasuk penghantaran.



Meja Mudah Lipat 180cm X 60cm
Size 3 yang paling besar 180cm panjang X 60cm lebar. Harganya Rm360 sahaja. Selalu ambik meja ni peniaga mempunyai barang yang banyak untuk dipamerkan. Ada akak peniaga kek guna untuk display kek dan letak oven sekali.


Meja Lipat + Kerusi Sekali
TERBARU!! Meja Lipat Berserta 4 Buah Kerusi!

Sebelum ni ada yang bertanya pasal kerusi takde ke beli meja lipat ni? Alhamdulillah kini dan ada set meja lipat bersama 4 buah kerusi. Memang sesuai sangat untuk anda agen insuran, penjual sim kad, penjual pakej umrah, penjual power bank kalau nak guna meja ni senang dan mudah sangat di bawa ke mana. Untuk harga meja ni hanya Rm250.00 sahaja termasuk penghantaran.

Sebab utama peniaga pilih Meja Mudah Lipat ni ialah meja ni ringan dan mudah di bawa ke mana sahaja. Bila bawa nampak macam bawa beg yang cantik. Tak lah berat nak pikul meja.

Ok anda patut pilih meja ni untuk kegunaan perniagaan anda. Jika berminat boleh hubungi saya untuk tempahan. Sementara stok masih ada.

Hubungi saya call/wassap 012 9760024 atau email ke amrjemi@gmail.com

Penghantaran akan dibuat menggunakan pos laju dan tiada COD dibuat.

Sunday, February 8, 2015

Salwa seorang yang berwajah cantik, ayu dan berkerjaya.

Tapi, entah mengapa jodohnya 'liat' dan dia tidak mempunyai ramai kawan. Siapa tidak risau, di kala kawan kawan lain semuanya sudah beranak pinak, dia masih lagi sendiri.


Teman lelaki pun tiada. Setelah diteliti rupanya Salwa mempunyai masalah bau badan yang kuat hingga menyebabkan pergaulan sosialnya terbatas.

Sejak itu, Salwa berusaha sedaya upaya mengurangkan bau badannya sehingga lah dia diperkenalkan dengan Alfalfa Shaklee.

Alhamdulillah dengan pengambilan yang konsisten, kini Salwa sudah bebas dengan bau badannya.


huhu kalau nak cuba boleh whatsapp kat no.ni cepat 012-9760024

Bagaimana Alfalfa Shaklee membantu menghapuskan bau badan?

➲ Penyahtoksik - membantu menyahtoksin yang tersimpan di dalam badan.
➲ Pembersih Darah - mencuci dan membersihkan darah
➲ Agen anti kulat ,klorofil yang terdapat di dalam alfalfa dapat membunuh bakteria di dalam badan dan bertindak sebagai deodoran semulajadi kepada badan.
➲ Fiber - tinggi serat untuk membantu proses penghadaman dan menggalakan pelawasan yang baik.
➲ Membantu menggalakkan fungsi kelenjar pituitari berfungsi dengan baik dan lancar

Bukan bau badan je hilang banyak lagi yang best Salwa dapat selepas konsisten dengan Alfalfa iaitu :
☑ bau mulut yang berbau pun dah hilang
☑ masalah resdung juga dah semakin berkurang
☑ memulihkan masalah keputihan
☑ sebagai kacip fatimah merapatkan yang dah longgar hehe :)
☑ jika menyusu badan manfaatnya hasilkan banyak susu (milkbooster)
☑ yang paling best makan Alfalfa pun boleh kurus

Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak dan kurangkan kolestrol.

Sempena hari bebas bau ni anda yang berminat boleh komen "Nak" atau Whatsapp 012-9760024..
InsyaAllah banyaklah yang akan jatuh cinta dengan Alfalfa nanti.
Like & Share kepada kawan yang berminat.
:) :) :)