Home » » Resepi Rahsia Buat Sambal Nasi Lemak Paling Sedap Pasti Jualan Laku Habis

Resepi Rahsia Buat Sambal Nasi Lemak Paling Sedap Pasti Jualan Laku Habis

Macammana nak buat sambal nasi lemak yang sedap tu? Sampai orang terkenang-kenang lepas makan.

Ini bukan cakap kosong ia berdasarkan pengalaman saya sendiri menjual nasi lemak ketika kumpul duit sebab nak kahwin pada tahun 2004. Harga nasi lemak waktu tu saya jual 70sen je.

Masa tu saya berniaga kat depan LRT Masjid Jamek betul-betul dekat kaki lima berhadapan dengan restoran Burger King.

Mula-mula meniaga tong nasi yang saya bawa tu besar tapi nasi tak sampai separuh pun. Pastu bila ramai dah tahu lazatnya nasi lemak yang saya buat dan akhirnya dari tak penuh tong hingga 2 tong penuh nasi tak sampai 2 jam nasi lemak saya habis di jual.

Macam nilah dulu orang beratur nak beli nasi lemak saya. Tapi ini bukan gambar sebenar tau.

Ramai customer kata sambal tu memang sedap sangat.. hari-hari bila beli nasi lemak mesti nak sambal lebih je.

Mau tak sedap! resepi rahsia la katakan. Nak masak sambal tu pun bukan senang. Masak sambal tu ambil masa hingga 4 jam baru siap. Memang penat tapi terbaik. Kalau ada customer yang dulu pernah makan nasi lemak saya tu bolehla komen kat blog ni nanti.

Oh lupa pulak dulu tahun 2007 saya ada juga jual nasi lemak kat pejabat. Kawan-kawan pejabat kalau beli satu tak cukup mesti ambil 2 bungkus sekaligus dengan sambal banjir. Sedap hingga menjilat jari betul sambal kau ni memang sedap tak terkata beli satu mana cukup. Ingat lagi yang selalu minta sambal banjir, Soffi, Mustaffa, Hasnizam dan ramai lagi.

Pengalaman jual nasi lemak ni memang seronok sebab kepenatan tu berbaloi dengan usaha yang kita buat. Hari-hari duit masuk cuma penat sikit la mana taknye saya lah tauke, saya juga kuli kena beli barang, saya lah tukang masaknya dan saya juga tukang jual. Pagi-pagi dah nak kena bangun dalam pukul 330 pagi untuk masak nasi lemak.

Memang masa tu saya punya badan kurus sangat sebab tak cukup tidur. Semata-mata nak kumpul duit untuk kawin. Jual nasi lemak pun boleh kurus tau. Mau tak kurus tidur tak cukup penat dengan kerja-kerja buat nasi lemak ni. Ikan bilis nak kena kopek, cili kering nak rebus dulu, kacang nak kena goreng semua saya yang buat. Maklumla masa tu bujang. Adalah upah adik Rm5 hanya untuk basuh bekas-bekas yang telah saya gunakan,

Alhamdulillah sekarang ni saya dah tak perlu bersusah payah dah sebab sejak join Shaklee ni saya dapat menjana pendapatan yang lebih. Hanya perlu online di hujung jari sahaja. Bisnes online Shaklee ni cukup mudah semua perkara boleh kita automatik kan pengurusannya. Duduk kat rumah pun boleh buat duit. Kalau terima order dari customer tak payah susah-susah syarikat Shaklee yang uruskan penghantarannya.

Ops nak cerita sambal nasi lemak sedap ke atau cerita buat bisnes Shaklee yang sedap ni. Maaf ye. Sebenarnya resipi nak masak sambal tu adalah rahsia keluarga, tapi bagi saya sampai bila nak rahsia bila dah kita takde kalau ahli keluarga lain tak nak buat sapa pulak nak buat kan?

So kalau anda betul-betul nak tahu kena lah belajar dengan saya. Saya cuma nak ajar mereka yang serius yang tengah planning nak buat bisnes jual nasi lemak tapi tak tahu bagaimana nak buat nasi lemak korang laku dan sedap sampai terkenang-kenang. Kalau nak belajar caranya hubungi saya ye kat nombor ni 012-9760024

Tapi bagi yang nak cuba dulu nasi lemak dengan sambal yang sedap ni anda boleh cuba rasa nasi lemak sambal resepi rahsia dan terbaik ni kat kedai kakak saya di no. 20 Jalan Mutiara Gombak Setia kedai dia ni kalau datang dari arah Ong Tai Kim Gombak jumpa traffic light ambil kanan dan lepas tu terus masuk simpang kiri dan masuk simpang kanan anda nampak sebelah kanan anda tu car wash jalan terus tak sampai 50 meter dah jumpa kedai akak saya tu. Sebenarnya sambal sambal dan cara buat nasi lemak tu saya belajar dengan dia lah. Ada juga tolong dia bungkuskan nasi lemak rekod paling tinggi 2000 bungkus sehari orang order pergh memang penat dibuatnya. Purata sehari paling banyak sampai 7 tong nasi lemak terjual.

nasi lemak terbaik gombak
Inilah akak saya tu Nafisah Mohamad

No 011 tu saya dah tak pakai, no satu lagi tu dulu,kini & selamanya boleh hubungi saya



Like FanPage Fb Yang Saya Baru Buat--> Cattaleya Rich Coconut Rice


Ok lah ingat tau kalau nak belajar tu peluangnya masih ada lagi. Dulu saya ajar secara praktikal terus saya datang ke rumah sesiapa yang ingin belajar buat sambal tu. Saya kenakan yuran sebanyak RM150, tak mahal pun sebenarnya berbandingkan pulangan yang akan anda terima nanti. Dan keenakkan nasi lemak anda sentiasa meniti dibibir pelanggan.

Setakat ni memang ramai dah dapatkan resepi dari saya. Alhamdulillah semuanya berpuas hati. Dari Semenanjung Malaysia hingga Sabah, Sarawak, Brunei dan Singapore dapatkan resepi ini dari saya.

Saya rasa lebih daripada 500 orang yang dapatkannya. Alhamdulillah mereka dah mulakan perniagaan sendiri. Jika anda nak dapatkan resepi ini dulu di jual dengan harga RM70 sahaja tapi sekarang telah dinaikkan harga kerana resepi ni terlalu istimewa bagi saya.Ada juga yang tanya kenapa tak kongsi saja resepi ni secara percuma? Oh maaf bukan semua ilmu itu boleh dapat secara percuma. Sebab biasanya yang percuma orang tak hargai sangat pun. Jadi kalau nak beli cepat-cepatlah wassap saya 012-9760024. Saya akan berikan resepi dan cara membuatnya. InsyaAllah pasti anda takkan menyesal.

Baru ni orang dari Kedah dah cuba resepi saya, Alhamdulillah ayah dia yang kuat komen masakan orang pun kata sedap, dan kini dia dah terima order nasi lemak dari customer. Saya kongsi sikit testimoni sambal nasi lemak rahsia ni kat bawah tu nanti.

Bagi anda yang ingin menambah pendapatan dengan menjual nasi lemak anda harus cuba resepi saya ni sebab semua bangsa tak kira cina dan india sukakan sambal yang saya buat. Semalam 3/11/2015 ada akak ni dari Meru Klang sebelum ni memang tak pandai nak buat sambal nasi lemak dah cuba tapi tak jadi, Alhamdulillah dia beli resepi saya hari ni dia wassap saya alhamdulillah menjadi dan sedap pulak tu. Dia dah bawa tester untuk cikgu-cikgu sekolah rasa.Boleh tengok testimoni pada gambar di bawah nanti. Untuk pengetahuan anda saya pun ada hantar di sekolah kakak ipar saya dulu, dia cikgu kat SK R10 Wangsa Maju so minta dia tolong bawakkan. Cikgu-cikgu kat sekolah ni memang dah jadi gian dengan nasi lemak saya. Tapi saya dah x sempat nak buat sebab tumpu pada bisness Shaklee nak order shaklee bgtau saya.. Hehe..resepi ni sangat istimewa rugilah kalau anda tak cuba.

Berkuatkuasa 01/03/2016 harga baru bagi resepi sambal nasi lemak termasuk cara buat nasi lemaknya sekali adalah RM90 ye. InsyaAllah pulangan yang bakal anda dapat lebih banyak dari dengan harga resepi yang anda laburkan. Untuk pembeli luar negara juga harga tak sama dengan pembeli dari Malaysia dan harganya adalah RM120 Setakat ni orang dari Japan, Qatar, Brunei, Singapore, Indonesia dan Australia juga membeli resepi saya. InsyaAllah keluar duit sikit untuk ilmu x salahkan.

Ok untuk dapatkan resepi ni bayaran perlu dibuat terlebih dahulu dan resepinya details A to Z saya berikan di whatsapp atau email. Apa-apa pertanyaan boleh tanya anytime di whatsapp.

Alhamdulillah seronok dengar pembeli resepi sambal nasi lemak saya, perniagaan mereka makin maju dan banyak menerima tempahan.

Saya juga menerima tempahan nasi lemak untuk majlis kenduri kahwin, kenduri tahlil dan doa selamat, majlis hari jadi dan apa-apa majlis yang anda memerlukan nasi lemak dalam menu makanan. Tempahan hanya untuk sekitar wangsa maju, setiawangsa, gombak, keramat, sentul dan sekitar kl sahaja, minima order 50 bungkus ye. Hubungi saya tau kalau nak tempah nasi lemak yang sedap dan power ni.

Kat bawah ni saya kongsikan beberapa testimoni pembeli resepi sambal nasi lemak saya.









Pembeli dari Sabah dia juga pemilik Restoran Nasi Lemak Kopi O di Sabah


Testimoni 09/1/2016



Testimoni Pn Zainap dari Pekan Pahang




Resepi nasi lemak paling sedap buat orang tergila-gila kan nasi lemak anda setiap hari..tak percaya sudah..belum cuba belum tau lagi.


 ⬇⬇⬇ TESTIMONI BARU 3/07/2016  hingga 6/09/2016⬇⬇⬇

Puan Sal Negeri 9




Puan Salbiah Shah Alam
Puan Nurul Johor
Puan Rita Sarawak


Puan Zuriati Negeri 9

⬆ TESTIMONI PALING LATEST ⬆


Puan Muzlifah, Seremban

Puan Ina, Putrajaya


NAK JUGA resepi yang SPECIAL Ni? Wassap 012-9760024 SEGERA!

PENGUMUMAN : Harga baru telah dinaikkan berkuatkuasa pada 1.10.2016

Malaysia : RM150
Luar Negara : RM200

Promosi diskaun RM30 sehingga 31.12.2016 sahaja untuk mereka yang serious berminat boleh terus wassap saya ke 012-9760024

Bagi yang berminat boleh dapatkan segera.

TERBARU : KURSUS BELAJAR BUAT SAMBAL NASI LEMAK PALING SEDAP DIBUKA!

TARIKH KURSUS : 22 JANUARI 2017
YURAN : RM300
TEMPAT : KUALA LUMPUR
TERHAD : 10 ORANG SAHAJA.

TERBARU ESOK 10.02.2017

Esok ada promosi resepi sambal nasi lemak pada harga RM100. 

TERHAD untuk 10 orang TERAWAL sahaja.

Berminat boleh dapatkannya segera sebelum tawaran ditutup.

Wassap ke 012-9760024 
=============

Dan minggu depan saya akan keluarkan video resepi rahsia sambal nasi lemak dengan harga yang berbaloi.

Kepada pembeli resepi sebelum ni boleh dapat harga special jika nak beli video ni nanti.

info lanjut singgah ke Facebook page saya : Resepi Rahsia Sambal Nasi Lemak.

Selain resepi sambal nasi lemak, resepi lain ada tak? Terkini anda juga boleh dapatkan resepi kek terbaik dari rakan saya Puan Zaleha. Puan Zaleha boleh ajar anda cara menjalankan bisnes kek sehingga 5 angka walaupun hanya dari rumah sahaja.

Untuk belajar mengenai bisnes kek itu boleh klik gambar ini 👇👇👇



Hehehe boleh hubungi saya juga kalau anda berminat nak dapatkan Vitamin Shaklee terbaik untuk kesihatan anda seisi keluarga #drugfree hidup sihat tanpa ubat.

Jumpa lagi di lain entry atau klik sahaja entry yang menarik perhatian anda ye.

3 ulasan:

POPULAR MINGGU INI

Google+ Followers