Saturday, August 2, 2014

Cegah Kolesterol Yang Tinggi Secara Semula Jadi Dengan FITOSTEROL PHYTOCOLST SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog saya yang dikasihi, semoga anda sentiasa berada dalam keadaan yang sihat dan bahagia.

Untuk entri kali ini saya ingin berkongsi kepada anda atau ahli keluarga anda yang mempunyai masalah kolesterol yang tinggi serta bagaimana kami di Shaklee boleh membantu untuk mencegah dan mengatasi masalah kolesterol secara semula jadi dengan Fitosterol yang terdapat dalam produk Phytocol-ST Shaklee.

kolesterol terlalu tinggi

Cabaran Era Ini
Fakta : 6 Juta Warga Malaysia Menghadapi Masalah Kolesterol yang tinggi! Adakah anda salah seorang daripadanya?

Dianggarkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai masalah paras kolesterol yang tinggi. Kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah akan menyumbang kepada masalah kesihatan yang serius boleh berlaku kepada sesiapa sahaja tidak mengenal usia.

Kesan kolesterol yang tinggi untuk jangka masa panjang akan memberi impak negatif kepada kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. Sangat membimbangkan dimana ramai orang masih tidak sedar bahawa paras kolesterol mereka terlalu tinggi!

Apakah itu Kolesterol?
Kolestrol merupakan bahan lemak yang terdapat dalam saluran darah dan kesemua sel-sel badan. Ia merupakan komponen tubuh yang penting untuk pembentukan sel membran, hormon, hempedu dan tisu-tisu lain dalam tubuh.

Dua sumber utama Kolesterol
Kolesterol dihasilkan secara semulajadi oleh hati anda tetapi ia juga diperolehi dari makanan harian anda. Kolesterol yang anda makan akan meningkatkan paras kolesterol darah anda. Kandungan kolesterol darah yang terlalu tinggi akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar.


Bagaimana Kolesterol boleh Menyebabkan Penyakit Jantung?
Untuk pengetahuan anda terdapat dua jenis kolestrol yang utama dalam darah anda:

  • LDL (Lipoprotein ketumpatan rendah)
  • HDL (Lipoprotein ketumpatan tinggi)
LDL lebih dikenali sebagai kolesterol "jahat" kerana paras kolesterol LDL yang terlalu tinggi dalam darah boleh membentuk sejenis bahan melekit (plak) dalam saluran darah anda. Plak ini akan menyumbatkan saluran darah dan menyekat aliran darah, seperti yang berlaku semasa serangan jantung dan angin ahmar.

Sebaliknya, koleterol HDL dikenali sebagai kolestrol yang "baik" kerana ia membantu mengangkut kolesterol dari salur darah balik ke hati untuk disingkirkan. Dalam erti kata yang lain, HDL berperanan untuk "membersihkan" saluran darah.


Oleh yang demikian, untuk melindungi diri anda dari penyakit kardiovaskular kita hendaklah mengekalkan paras kolestrol HDL yang tinggi dan paras kolestrol LDL yang rendah.


AWAS! Penyakit-Penyakit Utama Akibat Kolestrol Tinggi.
Apakah risiko yang akan anda alami jika mempunyai masalah kolesterol yang tinggi?
  • anda akan menghadapi risiko serangan jantung meningkat sebanyak 15.6%
  • risiko angin ahmar anda meningkat sebanyak 11%
  • risiko yang lebih tinggi untuk tekanan darah tinggi, penyakit hati seperti hati berlemak dan masalah ketidakseimbangan hormon yang akan menjejaskan fungsi seksual.

Apakah yang menjadi Penyebab Utama Tinggi Kolesterol?
Makanan di Malaysia yang tinggi lemak serta kalori adalah antara punca terjadinya masalah tinggi kolesterol ini. Persatuan Jantung Amerika Syarikat telah mengesyorkan pengambilan kolesterol hendaklah tidak melebihi 300mg sehari bagi mereka yang menghidap penyakit jantung pula hendaklah menghadkan pengambilan kolesterol kurang daripada 200mg sehari.

rujuk di sini --> American Heart Association

Walaupun begitu, cuba bayangkan anda yang gemar mengambil menu harian masyarakat di Malaysia seperti ini :

Sarapan, 2 keping roti canai bersamaan 350mg kolesterol
Makan tengah hari, Nasi Lemak bersamaan 213mg kolesterol
Makan malam. Char Kueh Teow bersamaan 235mg kolesterol

Secara kasarnya anda pasti tidak menyangka bahawa anda telah mengambil sebanyak 798mg kolesterol sehari itu adalah hampir tiga kali ganda lebih dari pengambilan harian kolesterol yang disyorkan.

Jadi bagaimana untuk kita mencegah,mengatasi dan menurunkan kolestrol secara semula jadi?

Bertindak Hari Ini : Ikuti Petua ini untuk Anda Merendahkan Paras Kolesterol Secara Semula Jadi.
  • Amalkan pemakanan yang seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut.
  • Lakukan senaman dengan lebih kerap.
  • Turunkan berat badan.
  • Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan penambahan Fitosterol ke dalam diet harian anda bagi menuruinkan paras kolesterol secara semulajadi.

Mari Atasi Masalah Kolesterol Tinggi Anda Secara Semulajadi dengan FITOSTEROLApa itu Fitosterol?
Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan sterol tumbuhan) yang wujud secara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalam sumber makanan seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, biji-bijian, legume, bijirin dan minyak sayuran. Lebih dari 80 kajian klinikal telah diterbitkan di dalam penerbitan saintifik melaporkan keberkesanan dan keselamatan fitosterol.

Jadi, Bagaimanakah Fitosterol Berkesan?
Struktur fitosterol adalah hampir sama dengan kolesterol. Dengan pengambilan fitosterol ia akan bersaing dengan kolesterol untuk tapak penyerapan dalam sistem penghadaman. Hasilnya penyerapan kolesterol dapat dihalang dan ia akan disingkirkan keluar bersama-sama fitosterol. 

Ini bermaksud apabila anda mengambil lebih banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang untuk anda menurunkan paras kolesterol LDL yang jahat itu.


Berapa banyak jumlah Fitosterol yang anda perlukan?
Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2000mg Fitosterol dalam diet harian anda untuk membantu menurunkan paras kolesterol secara semulajadi.Kini Pilihan di Tangan Anda
Untuk memperolehi 2000mg Fitosterol pertimbangkan dahulu makanan yang anda perlu ambil setiap hari.


Anda sememangnya tidak mampu untuk makan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato sehari untuk mendapatkan 2000mg Fitosterol setiap hari. Oleh sebab itu Shaklee telah menghasilkan produk Phytocol-ST untuk membekalkan 2000mg Fitosterol secara semulajadi untuk anda menghalang dan menurunkan kolesterol.cara turunkan kolesterol tinggi

Soalan Lazim Mengenai Phytocol-ST Shaklee

Apakah itu Phytocol-ST Shaklee?
Phytocol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari.

Apakah pula Fitosterol?
Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) ditemui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

Bagaimana pengambilan Phytocol-ST Shaklee ini dapat membantu kesihatan saya?
Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2000mg Fitosterol setiap hari, bersama-sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolesterol disamping pemakanan tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan.

Bilakah masa yang sesuai untuk saya mengambil Phytocol-ST Shaklee?
Untuk hasil yang terbaik, ambil produk ini seperti yang disyorkan iaitu dua tablet dua kali sehari dengan makanan.

Bolehkah saya mengambil Phytocol-ST Shaklee dan OmegaGuard pada masa yang sama?
Ya. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil CoQ Health Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-ST Shaklee.

Adakah produk ini sesuai untuk mereka yang mempunyai paras kolesterol tinggi sahaja?
Phytocol-ST Shaklee dapat membantu mengawal paras kolesterol dalam tubuh. Oleh yang demikian, ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka.

Adakah Phytocol-ST Shaklee bebas gluten?
Ya.

Berapa Harga Sebotol Phytocol-ST Shaklee dan berapa jumlah tablet di dalamnya?
Harga bagi sebotol Phytocol-ST Shaklee ialah RM197.00 dan mengandungi 120biji tablet tahan selama sebulan penggunaannya.

Bagaimana cara untuk order bagi pembelian Phytocol-ST Shaklee?
Anda boleh terus order dan membuat pembelian klik disini--> Order Phytocol-ST sekarang! kos penghantaran RM10 bagi semenanjung dan RM20 bagi Sabah dan Sarawak.

Alhamdulillah sampai disini perkongsian saya untuk produk Phytocol-ST Shaklee bagi mereka yang ingin menurunkan paras kolesterol secara semulajadi.

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee anda untuk penghantaran secara COD sekitar lembah kelang dan konsultasi percuma selepas pembelian.

Order terus produk Phytocol-ST ini klik disini---> NaK Order Phytocol-St Sekarang!

Sms / Whatsapp ke 012-9760024
Nor Hayati Ramli 
Id Shaklee : 869654
Post a Comment